Lesley naar tweede ronde Melbourne

Geplaatst door op Jan 14, 2016 in Nieuws, Uncategorized | Reacties staat uit voor Lesley naar tweede ronde Melbourne

Lesley naar tweede ronde Melbourne

MELBOURNE (AUS) – Lesley Kerkhove heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het kwalificatietoernooi van de Australian Open. De tennisster uit Zierikzee klopte in Melbourne de Zweedse Rebecca Peterson in twee sets: 7-6 6-3.

Oog van de naald
Kerkhove kroop in de eerste set door het oog van de naald tegen de nummer twintig van de plaatsingslijst. Ze begon goed, kwam met 4-2 voor, maar bij een 6-5 stand voor de Zweedse kreeg Kerkhove vijf setpoints tegen. Die werkte de Schouwse allemaal weg, waarna ze in de tiebreak toesloeg.Eén break
De tweede set ging lang gelijk op. Bij een 4-3 voorsprong plaatste Kerkhove de enige break van de set, waarna ze de wedstrijd op eigen service binnen sleepte.

Tweede ronde
In de tweede ronde speelt Kerkhove in Melbourne tegen de Zwitserse Golubic of de Russische Kudryavtseva. Die wedstrijd wordt waarschijnlijk komende nacht gespeeld.

Prijzengeld
Het prijzengeld bij de Australian Open is dit jaar hoger dan ooit. Door haar zege op Peterson heeft Kerkhove al ruim 7.500 euro verdiend. Wanneer ze ook de tweede ronde wint loopt dat op naar ruim 12.500 euro. De winnaar en winnares van het eerste Grand Slam toernooi van het jaar kunnen ruim 2,4 miljoen euro bijschrijven.

468 ad