Sparta Nova

Sparta Nova:

Met elkaar zijn we elke dag bezig om onze tennis academy te verbeteren en onze FOCUS te verbeteren. Zoals ieder jaar veranderen er zaken en probeert FOCUS tennis academy door middel van deze veranderingen de opleiding nog verder te professionaliseren. Dit alles om voor uw kind een zo goed mogelijke basis te leggen om toptennis te kunnen bedrijven. Zo ook weer komend seizoen. FOCUS tennis academy en Sportmedisch Centrum Nieuw Rotterdams Peil (NRP) zijn een samenwerkingsverband aangegaan om uw kind op een zo hoog mogelijk niveau te laten presteren.

Blessurepreventie

FOCUS tennis academy heeft een nieuw blessurepreventie systeem geadopteerd, wat o.a. ook wordt gebruikt bij voetbalclubs Ajax en Manchester United. Dit heeft tot gevolg dat er gedurende het jaar een aantal testmomenten zijn naast de bekende inspanningsfysiologische testen. Er wordt per speler een persoonlijk profiel gemaakt, waarbij het blessurerisico in kaart wordt gebracht. Heeft uw kind regelmatig last van enkel, knie of rugklachten? Dan zal er een preventief oefenschema gemaakt worden om zo het risico op blessures te verminderen. Krijgt uw kind gedurende het seizoen een blessure (wat de beste natuurlijk kan overkomen) dan is er een benchmark beschikbaar voor het ‘Return-to-Play’ moment, aangezien we die gegevens uit de initiële test beschikbaar hebben. Dit zal betekenen dat er minder terugkerende blessures zullen zijn. Door inzicht te hebben in de lichamelijk sterke en zwakke punten is het mogelijk de zwakke punten te verbeteren om zo tot een topprestatie te komen.

Op deze manier proberen we drie dingen te bereiken:

  • het totaal aantal blessures te minimaliseren
  • recidiverende (terugkerende) blessures af te laten nemen
  • het prestatieniveau te verhogen

Zorgverzekering

Kinderen tot 18 jaar hebben een aantal fysiotherapeutische behandelingen in het basispakket die we kunnen gebruiken dit allemaal mogelijk te maken. Dit kost u niets, zelfs niet indien u alleen ‘basis’ verzekerd bent en gaat ook niet ten kosten uw verplichte eigen risico. NRP zal de kosten direct declareren bij de zorgverzekeraar en zal ook direct vergoed worden door de zorgverzekeraar, dus daar merkt u niets van.

Vragen

Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Stefan Vorstenbosch, fysiotherapeut en manueel therapeut bij Sportmedisch Centrum Nieuw Rotterdams Peil. Hij is te bereiken per telefoon op 061075 7752 of per mail op stefan@smc-rdam.nl.

Sportmedisch Centrum Nieuw Rotterdams Peil en FOCUS tennis academy gaan er samen voor om uw kind een seizoen lang op topniveau te kunnen laten presteren!