FOCUS onderbouw

Ondertekening overeenkomst tussen de KNLTB en FOCUS tennis academy
Ondertekening overeenkomst tussen de KNLTB en FOCUS tennis academy

Onderbouw tennisschool

Elke onderbouw tennisschool die voldoende kennis heeft van en ervaring heeft met het opleiden van jeugd t/m 12 jaar kon zich t/m 29 februari 2016 inschrijven voor de certificeringsprocedure. De eisen voor inschrijving in de certificering voor de onderbouw zijn minder zwaar dan bij de bovenbouw. Uiteindelijk komen tientallen onderbouw tennisscholen in aanmerking voor certificering.

Conny Lugt zal namens FOCUS de hoofdtrainster zijn.

Volg onderstaand stroomschema om te bepalen of jouw tennisschool in aanmerking komt voor certificering. Op alle vragen ‘ja’ geantwoord? Dan behoort certificering in de toekomst tot de mogelijkheden.

stroomschema-onderbouw

Jeugdopleiding

De KNLTB heeft als ambitie om tot de 10 beste tennislanden ter wereld te horen. Om de structuur en prestatiecultuur van het opleiden van talentvolle spelers en speelsters in Nederland een krachtige kwaliteitsimpuls te geven, werkt de KNLTB nauw samen met tennisscholen. Deze scholen krijgen vanaf september 2016 een prominente rol in het opleiden van talentvolle spelers in Nederland.

De bond wil toe naar een landelijk netwerk van gecertificeerde tennisscholen waarin ruimte is voor ontwikkeling en samenwerking. Het netwerk bestaat uit zeven tennisscholen voor talenten van 12 t/m 18 jaar omringd door een groter aantal onderbouw tennisscholen die de scouting en eerste opleiding van kinderen t/m 12 jaar voor hun rekening nemen. Onder regie van de KNLTB én in samenwerking met elkaar verzorgen de tennisscholen de jeugdopleiding. Lees hier meer over de selectie van de certified partners. Al deze partners hebben zich bereid getoond samen met de KNLTB de beste jeugdspelers op te leiden conform het Meerjaren Opleidingsplan Tennis (MOT) ‘Route naar de top’.

Overzicht certified partners Nederland

knltb_certified_partners_nederland

Meerjaren Opleidingsplan Tennis (MOT) ‘Route naar de top’

bron: www.knltb.nl