Vragen mbt het spelen van een Tennis Europe toernooi

Meest gestelde vragen Tennis Europe toernooien:

  1. Mag ik me inschrijven voor een Tennis Europe toernooi en een nationaal (KNLTB) toer- nooi in dezelfde week?

Bij de Tennis Europe toernooien wordt gekeken naar de datum/week waarmee het toernooi in de kalender vermeld staat.
Neem als voorbeeld een TE toernooi in week 9 (kwalificaties weekend van week 8):

  • Je mag een KNLTB toernooi spelen in week 8 maar je moet hier wel je verplichtingen nakomen. Stel je staat op zondag gepland, dan zul je deze wedstrijd ook moeten spelen.
  • Als je op de zondag de wedstrijd van het KNLTB toernooi speelt en je daardoor de kwalificaties van het TE toernooi moet afzeggen zal hier wel een geldige reden door- gegeven moeten worden. Let op: een afzegging mbt deelname aan een ander toer- nooi is geen geldige reden. Eventuele straffen kunnen volgen vanuit Tennis Europe.
  • Als je besluit om zondag niet te spelen in het KNLTB toernooi maar wel in de kwalifi- caties van het TE toernooi dan moet daarvoor wel een geldige reden bij het KNLTB toernooi voor gegeven worden. Let op: een afzegging mbt deelname aan een andere toernooi is geen geldige reden. Eventuele Administratieve Overtredingen kunnen vol- gen vanuit de KNLTB.
  • De kwalificaties van het TE toernooi dat gedeeltelijk wordt gespeeld in week 8 hoort dus bij week 9. Een inschrijving met een ander toernooi in week 9 is NIET toege- staan.
  1. Moet ik me op de toernooilocatie inschrijven (sign-in on-site) als ik in het kwalificatie- of hoofdtoernooi ben geaccepteerd?

Ja, het is verplicht om je op de toernooilocatie in te schrijven:

  • Als je geaccepteerd bent in het kwalificatietoernooi moet je je op de toernooilocatie melden/inschrijven voor 18.00u lokale tijd op de dag voordat het kwalificatietoernooi start.
  • Als je op de alternate lijst staat of je hebt je niet ingeschreven voor het toernooi kan/mag je je ook op de toernooilocatie melden/inschrijven.
  • Als je geaccepteerd bent in het hoofdtoernooi moet je je op de toernooilocatie mel- den/inschrijven voor 18.00u lokale tijd op de dag voordat het hoofdtoernooi start.
  1. Wat moet ik meenemen als ik me op de toernooilocatie ga aanmelden?

Het is verplicht om je paspoort of identiteitskaart mee te nemen zodat de organisatie je na- tionaliteit en je geboortedatum kan controleren.

4: Hoe geef ik mij op voor een TennisEurope toernooi?

Via onderstaande KNLTB link wordt er heel duidelijk beschreven hoe je je kan aanmelden voor een Tennis Europe toernooi zoals het FOCUS tennis academy open 2018. http://www.knltb.nl/siteassets/1.-knltb.nl/downloads/tennissers/toernooien/tennis-europe-junior-tour.pdf