Invorm – Sportvoedingsadvies

Recreatie en wedstrijdsport kunnen geoptimaliseerd worden door (sport)voeding. Voeding kan het verschil maken!

Leontine, ex-topsporter Nederlandse kernploeg langebaanschaatsen: ‘Uit eigen ervaring weet ik dat sportvoeding je kan helpen je prestaties te optimaliseren. Ik weet ook uit eigen ervaring dat wanneer je tijdens het sporten te weinig drinkt en eet je de man met de hamer tegen komt’.

Sandra, recreatief sporter: ‘Van kleins af aan ben ik al met sport bezig. Ik kom uit een sportieve familie die moeilijk stil kan zitten. Daardoor weet ik wat het is om te sporten en hoe het is om voor een bepaald doel te gaan. Goede voeding kan helpen je doel te bereiken. Ook al tijdens trainingen is het heel belangrijk om goed te eten, goede voeding tijdens de training zorgt voor betere prestaties tijdens de training en daardoor ook voor betere prestaties bij wedstrijden’.

De voeding van iedere sporter begint met een gezonde basisvoeding. Sport je op recreatief niveau, dan zul je genoeg hebben aan een een gezonde basis en exta vochtadviezen. Wil je meer, wil je je prestaties verbeteren, langer op een intensief niveau kunnen trainen of een sneller herstel na een zware inspanning? Dan kan een goede sportvoeding je helpen.

Bij een sportvoedingsadvies wordt er gekeken naar de verdeling van de hoeveelheid voedingsstoffen in de voeding zoals koolhydraten, eiwitten en vetten maar ook naar vitamines en mineralen. Hoeveel heb je nodig en hoe kun je dat bereiken. Daarbij wordt gekeken naar de timing van de maaltijden en het gebruik van voedingssupplementen. Het voedingsschema is volledig aangepast aan de behoefte van jou als sporter.

Een goede voeding helpt je beter te presteren en zorgt voor een sneller herstel. Leontine en Sandra zijn als sportdiëtist gespecialiseerd in voeding bij (top)sport.

We kijken naar je trainingsschema, de duur en de intensiteit van de trainingen en de tijden waarop getraind wordt. Iedere sport stelt andere voedingseisen. Ook kunnen we helpen bij het bereiken van het gewenste lichaamsgewicht of bijvoorbeeld maagdarmklachten of kramp. En, niet onbelangrijk, er wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke smaak en voorkeuren.
We hebben ervaring in een breed scala van sporten: tennis, voetbal, waterpolo, schaatsen, wielrennen, short-track, hockey, judo, biathlon, triathlon, marathon, ultralopen, krachttraining, turnen, biljarten, bowlen.
Staat jouw sport er niet bij? Geen probleem, door onze ervaring als sporter leven we ons in in jouw sport en maken we samen een optimaal voedingsplan.

Ervaring Kiki Bertens, top-tennister: www.invorm.net/ervaring-kiki-bertens-tennister 

Naast individuele adviezen geven we ook voorlichting aan teams. Voorbeelden:

  • BVCB: voorlichting en vochtmeting met individueel vochtadvies
  • Alpe d’Huzes team Oostland: voorlichting gezonde basis voeding, voeding tijdens trainingen en voeding tijdens Alpe d’Huzes
  • Waterpolovereniging: voorlichtingen over gezonde basis voeding en voeding tijdens trainingen en wedstrijden
  • Atletiekvereniging: voorlichting over gezonde basisvoeding en gewicht
  • ProPatria turnen: groepslessen voor turnsters en voorlichting voor ouders en trainers

Leontine is sinds 2007 diëtist bij Feyenoord waar zij groepslessen en kooklessen voor de voetballers organiseert en voorlichting geeft aan ouders en trainers.
Bekijk hier het filmpje van Leontine bij Feyenoord: www.invorm.net/filmpjefeyenoord 

Wij zijn beiden in het bezit van SCAS (kwaliteitscertificaat) en lid van de vereniging sportdietetiek.