Rolstoeltennis en G-tennis

Inschrijven voor de zomerlessen 2024 bij TV Victoria? Ga naar https://movitsport.com/embed/61

Tennis is een sport voor iedereen. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychosociale (gedrags)problemen. Voor deze groep tennisliefhebbers is er G-tennis. 

Op je eigen niveau tennissen
G-tennis is een tennisvorm voor spelers die door hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan de reguliere tennisactiviteiten op een tennisvereniging. Voor deze groep G-tennissers is er een speciaal aanbod, welke bestaat uit leuke tennisactiviteiten en evenementen. Bij G-tennis staat plezier en enthousiasme voorop, daarom is het belangrijk dat iedereen op zijn eigen niveau kan presteren. Daarom zijn er aparte G-tennis spelregels en worden G-tennissers ingedeeld indivisies, een indeling op basis van individuele vaardigheden.
Plezier en ontspanning
Het leuke aan G-tennis is, is dat je op een gezellige en ontspannen manier op je eigen niveau kan tennissen. Daarnaast levert G-tennis een belangrijke bijdrage aan de verbetering van je conditie en motorische vaardigheden en draagt het bij aan een positief zelfbeeld en individuele ontplooiing.
Belangrijkste redenen om te sporten en bewegen voor mensen met een verstandelijke beperking:
1. plezier en ontspanning
2. fit blijven
3. contacten met andere mensen

TV Victoria is een Omni-Vereniging d.w.z. een vereniging waarin ook rolstoel tennissers en G-tennissers zich volledig thuis voelen. Wij willen mensen met een beperking laten ervaren dat de tennissport niet alleen een leuke manier is om te bewegen, maar ook hen laten ontdekken dat zij kunnen groeien en ergens goed in kunnen worden.