Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Topsport

Thorbecke Voortgezet Onderwijs biedt talentvolle sporters de kans om naast het behalen van een schooldiploma ook het maximale uit hun sportieve carrière te halen.

Thorbecke VO maakt namelijk voor iedere topsportleerling een individueel lesprogramma en rooster. Door de goede samenwerking met verschillende sportorganisaties is het goed mogelijk geworden trainingstijden en lestijden op elkaar af te stemmen. Als je topsporter bent, hoef je dus niet te kiezen sport óf studie! En je bent niet de enige die voor deze combinatie kiest.

Beroemde voorgangers
Op Thorbecke Voortgezet Onderwijs zitten ongeveer 240 topsporters. Een aantal ken je vast wel. Voetballers Stefan de Vrij, Robin van Persie, Georginio Wijnaldum, Leroy Fer en Erwin Mulder hebben op Thorbecke VO hun diploma gehaald. Langer geleden liep zwemster Inge de Bruijn door de gangen. Nu zitten onder andere motorcoureur Bo Bendsneyder, voetballer Gabrielle van Driel, judoka Ziggy van den Brink en Feyenoorder Ryan Go  op het Thorbecke.

Afstemmen
Erkend door de bond, kunnen talenten via het Olympisch Netwerk Rotterdam de Topsport-status krijgen. De erkende talenten worden extra begeleid door topsport-studiebegeleiders. Zij stemmen de roosters van het onderwijs en sport zo goed mogelijk op elkaar af, zorgen voor bijlessen en overleggen met mentoren over de voortgang van de talenten. Daarnaast heeft Thorbecke Voortgezet Onderwijs een beleidsadviseur Topsport die de vernieuwingen binnen sport en onderwijs op de voet volgt. Op deze manier worden de mogelijkheden voor het combineren van de opleidingen maximaal benut. De coördinator Topsport is dagelijks bereikbaar voor alles wat zich rondom de talentvolle sporter afspeelt.

Contactpersoon: Mw. Lagendijk, 010 – 289 04 65, slagendijk@tvo-rotterdam.nl.

 

Highschool Tennis

De highschool is bedoeld voor tennissers met aanleg. Twee dagen in de week beginnen de highschoolleerlingen hun dag op de baan.

Voor tennissers heeft Thorbecke Voortgezet Onderwijs samen met Tennis Academy Rotterdam (TAR) en FOCUS Tennis Academy een programma ontwikkeld waardoor je in de onderbouw studie en sport kunt combineren: de highschool Tennis!

De highschool is bedoeld voor ervaren tennissers met aanleg. Twee dagen in de week staan de highschoolleerlingen tussen 08.00 en 10.00 uur op de baan, gevolgd door een half uur loop- en krachttraining. Tijdens de trainingen worden ze begeleid door ervaren trainers/coaches. Het programma wordt opgesteld in samenwerking met een inspanningsfysioloog.

Het highschoolmodel zorgt er voor dat de trainingen van de leerlingen perfect aansluiten op het lesprogramma van Thorbecke V.O. Naast de 2 highschooltrainingen is het mogelijk nog 1 of 2 trainingen voor schooltijd bij de TAR of FOCUS te volgen. Dit is afhankelijk van het rooster en gebeurt in overleg. Tennissers die zich heel erg goed ontwikkelen, kunnen misschien doorgroeien van highschoolleerling naar topsporter.*

* Om topsportleerling te worden, moet je talent erkend zijn door de tennisbond. Thorbecke is de enige Topsport Talentschool in de regio. Topsporters kunnen hier hun opleiding en trainingen optimaal combineren. www.topsporttalentschool.nl

Het model is bedoeld voor ervaren tennissers. Bij interesse wordt er een gesprek gehouden met de ouders en de leerling. Daarna komt er eventueel een voorspeelmoment en een tweede gesprek. Als dat allemaal goed verlopen is, kun je je aanmelden voor de highschool Tennis op Thorbecke Voortgezet Onderwijs. Rond de procedure voor 1 maart af!