Speelformat

In het nieuwe systeem speel je sowieso 2 partijen per toernooi.

  • Als je in de eerste ronde wordt uitgeschakeld, speel je nog een wedstrijd in de verliezersronde. Als je deze wint krijg je daar punten voor. 
  • Bij de Nationale (Overdekte) Junioren Kampioenschappen (N(O)JK) wordt geen verliezersronde gespeeld, maar speel je in ieder geval 1 enkelspel- en 1 dubbelspelpartij.
  • Bij een gecombineerd enkel- en dubbelspel toernooi wordt er voor de verliezers van de eerste ronde in het dubbelspel geen verliezersronde georganiseerd. 

Enkelspeltoernooien

De enkelspeltoernooien worden gespeeld in een afvalschema van 16 en bij de Nationale (Overdekte) Junioren Kampioenschappen (N(O)JK) in een schema 32. De partijen worden gespeeld om 2 gewonnen sets met een tiebreak op de stand 6-6.

Dubbelspeltoernooien

Het dubbelspel wordt gespeeld in een afvalschema van 8 en bij de Nationale (Overdekte) Junioren Kampioenschappen (N(O)JK) in een schema 16. De partijen worden gespeeld om 2 gewonnen sets met een tiebreak op de stand 6-6. Het BPS (beslissend puntsysteem) wordt toegepast en hierbij wordt de derde set als beslissende wedstrijdtiebreak tot 10 punten gespeeld.

Tennisspelregels

De tennisspelregels zijn van toepassing op alle KNLTB Junioren Toernooien. Bij alle KNLTB Junioren Toernooien wordt er zowel in het enkel- als in het dubbelspel doorgespeeld na een netservice. Dit betekent dat als een geserveerde bal de netband raakt, en in is, er doorgespeeld dient te worden