Junioren Tour 2020-2021

INSCHRIJVEN

Je schrijft je in voor een KNLTB Junioren Tour toernooi via MijnKNLTB. Per speelweek kan je je voor maximaal drie Junioren Tour toernooien inschrijven, je geeft een eerste keuze, tweede keuze en een eventuele derde keuze op. In de handleiding onderaan deze pagina staat precies uitgelegd hoe je je op MijnKNLTB kan inschrijven. 

Voor welk toernooi schrijf ik mij in? 

Aan de hand van je positie op de KNLTB Juniorenranglijst schrijf je je in voor Junioren Tour toernooi Goud, Zilver en/of Brons. Welk toernooi je daadwerkelijk gaat spelen hangt af van je positie op de KNLTB Juniorenranglijst en welke spelers zich hebben ingeschreven. Dit wordt door de KNLTB gedaan tijdens de acceptatie

In speelweken waarin alle niveaus (Goud/Zilver/Brons) worden aangeboden, is de verdeling van de ranglijstposities voor het enkelspel als volgt:

NiveauAantal toernooienRanglijstposities
Goud1Positie 1 t/m 16
Zilver3Positie 17 t/m 64
Brons5-8Positie 65 t/m 192


Van bovenstaande verdeling is alleen sprake als iedereen op de KNLTB Juniorenranglijst zich inschrijft. Op MijnKNLTB kan je bij een toernooi de werkelijke ingeschreven spelers met hun ranglijstpositie bekijken. Daarnaast kan er bij ieder Junioren Tour toernooi twee wildcards worden uitgereikt. Daardoor kan het dus voorkomen dat een speler met bijvoorbeeld positie 15 op de KNLTB Juniorenranglijst niet geaccepteerd wordt voor een Junioren Tour toernooi Goud.

Voorbeeld inschrijving 
Stel je wilt je inschrijven voor speelweek 30 en je hebt positie 70 op de KNLTB Juniorenranglijst op het moment dat de acceptatie gaat plaatsvinden. Dan kan je ervoor kiezen om je voor een Junioren Tour toernooi Zilver in te schrijven. Je tweede en/of derde keuze gebruik je dan voor een Junioren Tour toernooi Brons, waarvoor je met deze positie zeker bent van acceptatie.

Onderdelen

De Junioren Tour toernooien kennen drie leeftijdscategorieën t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 16 jaar. 

LeeftijdscategorieGeboortejaren
t/m 12 jaar2008 of later 
t/m 14 jaar2006 of 2007
t/m 16 jaar 2004 of 2005


Deadline inschrijven

De deadlines van inschrijven voor de Junioren Tour toernooien zijn:

ToernooiweekDeadline
Week 44Geannuleerd
Week 45Geannuleerd 
Week 46Geannuleerd
Week 47Geannuleerd 
Week 48Geannuleerd 
Week 49Geannuleerd
Week 50Geannuleerd 
Week 5127 november om 14:00 uur 
Week 5311 december om 14:00 uur 


Wildcards

Per toernooi zijn er per onderdeel twee wildcards beschikbaar. Dit betekent niet dat deze wildcards ook altijd worden toegekend. Wildcards kunnen voor de inschrijfdeadline bij de KNLTB worden aangevraagd via juniorentour@knltb.nl. Het aanvragen van een wildcard kan alleen door de trainer van een speler en de deze moet altijd worden ingediend met een onderbouwing. Bij het aanvragen van een wildcard moet je je ook altijd inschrijven voor het desbetreffende toernooi. De technische Staf van de KNLTB behandelt alle aanvragen. 

Spelersmemo en bijzondere toernooibepalingen 

De bijzondere toernooibepalingen en spelersmemo heten vanaf nu ‘Factsheet’ en zijn te vinden op MijnKNLTB bij het desbetreffende toernooi. De factsheet geeft inzicht over de opzet van een toernooi, dus op welke dagen er wordt gespeeld en in bepaalde gevallen ook op welke dagen welke rondes in het schema worden gespeeld. Dit document is dus handig als je wilt weten op welke dagen je speelt tijdens een Junioren Tour toernooi.

Aanbod toernooien

In sommige speelweken is er geen volledig aanbod van Junioren Tour toernooien Goud, Zilver en Brons. Dit heeft te maken met het aanbod van internationale jeugdtoernooien (Tennis Europe toernooien en ITF toernooien) in Nederland waaraan spelers die normaal meedoen aan de Junioren Tour ook kunnen deelnemen. In deze betreffende weken wordt er bijvoorbeeld geen Junioren Tour toernooi Goud georganiseerd. Bekijk de kalender voor een overzicht van alle toernooien.

Overlap KNLTB Junioren Tour en internationale toernooien in Nederland

In de zomer en winter worden zowel internationale jeugdtoernooien als Junioren Tour toernooien in Nederland georganiseerd. Kijk hier voor welke toernooien je wel en niet tegelijk kan inschrijven.