Tips voor ouders

Tips voor ouders

Als ouder speel je een belangrijke rol bij het plezier dat jouw kind aan tennis beleeft. Je kan op een prettige manier een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de tennisvaardigheden van jouw kind.

Tenniskids

• Onderzoek heeft uitgewezen dat vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen van essentieel belang zijn voor kinderen in de leeftijd tot tien jaar om tot een optimale sportontwikkeling te komen. Tenniskids is een leuke en goede manier voor kinderen om te leren tennissen waarbij alle genoemde vaardigheden uitgebreid aan bod komen.

• Laat je kind spelen in de voor hem/haar geschikte kleur. Dit zorgt ervoor dat je kind plezier houdt in tennis en de mogelijkheid krijgt om zijn/haar vaardigheden optimaal te ontwikkelen. De trainer geeft advies in welke kleur jouw kind het beste kan spelen.

• Zorg ervoor dat je kind over het juiste formaat racket beschikt en de juiste ballen gebruikt.

• Het is goed om als ouder bekend te zijn met de tennistelling en de regels. Op die manier kan je jouw kind helpen bij de wedstrijdjes.

Stimuleren

• Af en toe met je kind tennissen is niet alleen erg leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van zijn
of haar vaardigheden. Dit hoeft niet altijd op een tennisbaan. Het kan ook op een pleintje in de buurt, de stoep of oprit. Ook andere balspelletjes en sportactiviteiten zijn goed voor de lichamelijke ontwikkeling.
Er zijn mini-netjes te koop die makkelijk op een pleintje gebruikt kunnen worden.

• Stimuleer deelname aan clubactiviteiten. Tijdens deze activiteiten heerst vaak een leuke, ontspannen sfeer waarin jouw kind vriendjes of vriendinnetjes kan maken. Het sociale aspect is erg belangrijk in deze leeftijdsfase.