Tenniskids

Tenniskids is door de KNLTB ontwikkeld en is dé manier voor kinderen tot en met 12 jaar op een leuke manier te leren tennissen. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd razendsnel tennissen! 

Veel trainers van FOCUS tennis academy hebben één of meerdere Tenniskidscursus(sen) cursus gevolgd en mogen zichzelf Tenniskidstrainer noemen. Zij passen de oefenstof aan op de belevingswereld en kunnen van de kinderen. Hierdoor hebben alle kinderen succes beleving en worden zij op hun niveau uitgedaagd. Wie houdt die kids nog tegen?


Fasen Blauw, Rood, Oranje en Groen

Tenniskids maakt het de kinderen natuurlijk niet té makkelijk! Er zijn vier verschillende niveaus, geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van het kind. Ieder kind kan op zijn of haar eigen niveau en tempo leren tennissen.

Bij iedere kleur horen andere baangroottes en balsoorten. De tennisbanen beginnen kleiner; de kinderen spelen op een baan die in verhouding even groot is. De tennisballen zijn groter en zachter; de bal stuitert minder hoog en snel.

De eerste fase in Tenniskids is blauw. Kinderen maken doormiddel van eenvoudige en uitdagende oefeningen kennis met tennis. In fase Rood gaan de kinderen al richting het echte tennis! De forehand, backhand, service en volley worden in speelse oefeningen getraind. Dit alles in een mini-tennisveld. Vanaf fase Oranje spelen de jonge tennissers met een iets grotere racket op een driekwart tennisbaan. Voor de oudere kinderen die starten met tennis is dit een ideale fase om snel alles te leren. Doordat de bal minder snel stuitert is er meer tijd om op je techniek te letten. Fase Groen is het echte werk, op een hele baan met een aangepaste bal. 


Tenniskids materialen

De aangepaste materialen in Tenniskids zijn essentieel! Door het gebruik van deze materialen krijgen de kinderen de kans zich razendsnel te ontwikkelen in tennis. Laat je altijd adviseren door je FOCUS-trainer welke materialen bij je kind past!

De jongste kinderen starten met een 19 inch tennisracket. Dit kleinere racket is perfect voor de kinderen omdat het raakpunt dichtbij het lichaam zit, wat het tennissen makkelijker maakt. Naarmate het kind ouder wordt groeit het racket mee. Het grotere en iets zwaardere racket kan meer power en controle geven maar is lastiger om mee te spelen. De overgang naar een groter racket is altijd wennen en kan in eerste instantie tot minder goed tennis leiden. Uiteindelijk zijn deze stappen om tot een volwassen racket te komen!

Wij adviseren de overgang naar een nieuw racket altijd te bespreken met je FOCUS-trainer. Het juiste moment is afhankelijk van lengte, kracht en techniek van het kind. In de trainingen kan het kind een racket proberen voordat deze wordt aangeschaft. Je kan altijd een kijkje nemen bij Tennis Only


Tenniskids competitie en Tenniskids toernooien

De kinderen kunnen het hele jaar door wedstrijdjes spelen in de Tenniskids competitie of een Tenniskids-toernooi. Het is belangrijk dat de kinderen niet alleen trainen maar ook wedstrijdjes spelen. Alleen trainen is leuk maar wordt nog veel leuker als je een doel hebt; toch die ene wedstrijd winnen volgende keer!

De Tenniskids competitie is een door de KNLTB georganiseerde tenniscompetitie. Je vereniging is verantwoordelijk voor het opgeven van de teams. Voor informatie verwijzen wij je graag door naar je vereniging.

Door het hele jaar worden er Tenniskids-toernooien georganiseerd. Al deze toernooien zijn te vinden op tenniskids.toernooi.nl. FOCUS organiseert in 2023 elke maand verschillende Tenniskids-toernooien. Informatie over de toernooien wordt gemaild naar iedereen die in Tenniskids speelt. Wil je vast informatie ontvangen mail naar juniorentour@focustennisacademy.nl of bel 0626636777