Rotterdam Topsport en FOCUS tennis academy gaan unieke samenwerking aan!

Samenwerking met topsportverenigingen en trainingscentra verlengd

 

Maandag 12 februari zijn met 5 Rotterdamse topsportverenigingen en 8 trainingscentra voor talenten de contracten ondertekend. De ondertekening vond plaats in Rotterdam Ahoy, waar de 45e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament is begonnen.

 

Topsportverenigingen

De vijf topsportverenigingen zijn TPP Rotterdam (zaalvoetbal), Forward Lease Rotterdam Basketbal (mannen), Curaçao Neptunus (honkbal), Roeien in Rotterdam en HockeyClub Rotterdam.Rotterdam Topsport biedt onder andere ondersteuning aan verenigingen op het gebied van communicatie, marketing, onderwijs, huisvesting, jeugdopleiding, accommodatie en participeren in maatschappelijke projecten.

Regionale trainingscentra

Bij de trainingscentra zijn de contracten ondertekend voor de zogenoemde instroomprogramma’s in de sporten: Judo, Volleybal, Basketbal, Atletiek, Roeien, Boksen, Tennis en Honkbal.

 De trainingscentra zijn onderdeel van de Regionale Topsport Organisatie (RTO) Metropool waarin Rotterdam Topsport participeert. Aan de talenten worden extra trainingen gegeven bovenop hun clubtrainingen en ze krijgen workshops over prestatiegedrag, voeding en doping. Ook is er een medisch netwerk aanwezig om de sporters fysiek goed te begeleiden. Het doel is om zoveel mogelijk sporters naar Nationale teams door te laten stromen.

Op de foto: boven links Mitchel Steenman en Jolijn Remmelink (RTC Roeien), boven rechts Bert Korteling en William Klaver (RTC Volleybal), midden links Niels Stemerdink (Focus Tennis Academy), midden rechts Marco Bobeldijk (RTC Judo), onder links René van het Zand (Atletiek Trainings Centrum) en onder rechts Ferdinand Bestebreurtje (Rotterdam Boxing).